test page

“Graag presenteren wij u onze nieuwe middenvelder.” Tom glimlachte en keek naar de mensen die voor hem op klapstoeltjes zaten. Hij zat op een verhoging voor een tafel en had een microfoon voor zich. Naast hem zat zijn trainer en daarnaast zat de manager. De mensen voor hem keken hem met grote ogen aan en leken van alles te willen vragen maar niemand zei wat. Ze keken hem alleen maar aan en luisterden ondertussen naar wat er werd gezegd.

“Dit is Tom DeAlien, afkomstig van Sirius.”

“Sirius BK, Zweedse club.” hoorde Tom iemand fluisteren. Hij zag dat er wat opgeschreven werd. Hij vond het allang best, hij was al blij dat hij de mensen kon verstaan. Nederlands leek gelukkig veel op het Engels dat hij op de universiteit had geleerd.

“Sirius dus.” herhaalde de manager met een zucht. Hij had zich veel voorgesteld van de persconferentie en was ontzettend trots op zijn nieuwe speler maar had uiteindelijk toch moeite met het voorstellen ervan. Trainer Henk keek hem aan en nam het over van hem.

“Het heeft even geduurd voordat wij hem hebben kunnen voorstellen, Tom traint al een tijdje mee met de selectie en past wat ons betreft goed in de groep.” De journalisten in de zaal mompelden wat omgewonden.

“Tom past goed in de groep en ik weet zeker dat hij een verrijking is voor de Eredivisie en het voetbal in het algemeen. We hebben goed overlegd met de KNVB en de UEFA en er staat nergens in de reglementen dat de spelers ook daadwerkelijk van onze planeet moeten zijn, dus inderdaad, Tom hier is de eerste buitenaardse speler van niet alleen de Eredivisie maar ook van de wereld.” Henk klonk trots en dat was hij ook. Een buitenaardse speler, een echte alien, een grijze zoals die in de X-Files voorkwamen, in zijn team! Bij Sparta Rotterdam, de kleine club uit Rotterdam die net weer gepromoveerd waren naar de Eredivisie. Niet naar FC Barcelona, niet naar Manchester United of Bayern München, naar Sparta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.